Înapoi la Curs

Linux, Servere & Scripting in Python - Curs IT Online

0% Finalizat
0/0 Steps
 1. [Week 1] I. Cateva cuvinte despre Linux
  5 Lectii
 2. [Week 1] II. Ok... si cum pot folosi Linux?
  4 Lectii
 3. [Week 2] III. Comenzi de Baza in Linux
  6 Lectii
 4. [Week 3] IV. Puterea Liniei de Comanda din Linux
  9 Lectii
 5. [Week 4] V. Concepte de Retelistica in Linux
  7 Lectii
 6. [Week 5] VII. Introducere in Administrarea Serverelor
  9 Lectii
 7. [Week 7] IX. Cariera ta in IT
  4 Lectii
 8. [Week 6] VIII. Elemente de Baza in Python 2.7
  13 Lectii
 9. [Week 7] IX. Logica unui Program in Python
  7 Lectii
 10. [Week 8] X. Structuri de Date si Module in Python
  11 Lectii
 11. [Week 9] XI. POO si Aplicatii Practice in Python
  8 Lectii
 12. [Week 10] XII. Git si GitHub pentru Administratorii de Servere
  4 Lectii
Capitol progres
0% Finalizat

Ce Distributie de Linux sa Folosesc?

Acest video din seria de tutoriale Linux iti va prezenta tipurile de Linux existente pe piata in acest moment. Dupa cum spuneam, acest kernel este Open Source, ceea ce inseamna ca oricine poate contribui la imbunatatirea si interfata lui. Din acest motiv, au aparut diferite distributii, fiecare fiind un instrument foarte puternic, in functie de necesitatile utilizatorului.

Una dintre cele mai folosite distributii a Linux este Debian. Debian are foarte multe distributii la randu-i, chiar Ubuntu fiind dezvoltat din aceasta principala variatie a Linux. Ubuntu este perfect pentru utilizatorii de zi cu zi, fiind special creat pentru acestia. O alta distributie a Debian este Linux Mint. In aceste tutoriale vom folosi Ubuntu deoarece este cel mai des intalnit si iti poate forma o idee despre cum functioneaza Linux in general, indiferent de distributie. Sa nu mai vorbesc ca Ubuntu are multe alte distributii de asemenea: Mate, Xubuntu, Lubuntu. Diferentele intre aceste variatii sunt de interfata si programele ce pot fi instalate pe ele. In functie de modul de utilizare a calculatorului si performantele acestuia, poti folosi oricare din aceste distributii ce au la baza Ubuntu.

Pe langa Debian, mai exista si distributia principala Redhat. Acest Linux este mai special deoarece se si plateste. Este folosit mai mult in business si de catre corporatii, oferind suport si feature-uri ce nu se gasesc in alte sisteme de operare. Bineinteles, Redhat are distributiile sale, incluzand Centos, ce este versiunea gratuita a Redhat. Fedora este o versiune in care se testeaza ceea ce va fi folosit in Redhat.

Arch Linux este cea mai minimalista versiune a Linux, ce poate fi customizata foarte eficient si in detaliu.

Daca dai o cautare pe Google, in rezultate iti vor aparea peste 300 de distributii de Linux. Exista pana si Decebal Linux, o distributie creata de o echipa de romani. Vizionare placuta!

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *