ÃŽnapoi la Curs

Linux, Servere & Scripting in Python - Curs IT Online

0% Finalizat
0/0 Steps
  1. [Week 1] I. Cateva cuvinte despre Linux
    5 Lectii
  2. [Week 1] II. Ok... si cum pot folosi Linux?
    4 Lectii
  3. [Week 2] III. Comenzi de Baza in Linux
    6 Lectii
  4. [Week 3] IV. Puterea Liniei de Comanda din Linux
    9 Lectii
  5. [Week 4] V. Concepte de Retelistica in Linux
    7 Lectii
  6. [Week 5] VII. Introducere in Administrarea Serverelor
    9 Lectii
  7. [Week 7] IX. Cariera ta in IT
    4 Lectii
  8. [Week 6] VIII. Elemente de Baza in Python 2.7
    13 Lectii
  9. [Week 7] IX. Logica unui Program in Python
    7 Lectii
  10. [Week 8] X. Structuri de Date si Module in Python
    11 Lectii
  11. [Week 9] XI. POO si Aplicatii Practice in Python
    8 Lectii
  12. [Week 10] XII. Git si GitHub pentru Administratorii de Servere
    4 Lectii
Capitol progres
0% Finalizat

Salut si permite-mi sa te felicit ca ai ajuns pana aici cu seria de tutoriale Linux! Acest nou video este putin mai diferit deoarece prezinta interfata Linux si nu mai face referire la tot felul de procese de instalare ce necesita download sau partitionari de hdd ori ssd. Putem spune ca, in sfarsit, ne vom confrunta cu Ubuntu.

Cu un simplu dublu-click pe Ubuntu in masina virtuala, vei accesa sistemul de operare. Aici poti vedea cum butoanele de Start, Restart si Shut Down sunt asezate un pic diferit, dar partea grafica este mai putin folositoare deoarece este indicat ca orice distributie Linux, incluzand Ubuntu, sa fie folosita din linia de comanda.

Folderele arata similar cu cele din MacOS si Windows, asa ca nu va fi greu sa te descurci cu tot ceea ce e de facut. Cu o simpla cautare pe Google, poti afla cum se instaleaza diferite programe pe care vrei sa le folosesti, asa ca nu ezita sa-ti satisfaci curiozitatea. LibreOffice, Calc si Impress vor fi deja instalate si gratuite, iar tu le vei gasi aproape identice cu Office Word, Excel si PowerPoint. Pot fi instalate si pe Windows, asa ca le poti oricand downloada si folosi fara a plati.

Ubuntu are varianta sa de PlayStore disponibila inca de foarte mult timp. Asa ca e foarte simplu sa cauti aplicatii si sa le instalezi fara prea multa bataie de cap. Poti sa instalezi tot ce vrei atat in modul grafic, cat si din linia de comanda, despre care vei invata mai multe in tutorialele viitoare. Amazon si multe alte aplicatii vor aparea in partea stanga a ecranului, asa ca poti sa studiezi tot ceea ce Ubuntu ofera cu un simplu click. Setarile si un Search pentru toate aplicatiile sunt de asemenea in partea stanga, asa ca poti sa treci la treaba.

Multumesc pentru atentie si interes. Ne vedem in urmatorul tutorial!

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *