Andrei a reusit sa se angajeze la ORACLE ca Support Engineer parcurgand cursurile IT TeachBit

Povestea lui Andrei

Ma numesc Andrei, am 25 de ani si sunt la Master in Finanțe Corporative. Povestea mea a început cu o reclama a unui tutorial JavaScript in care erau Ramon si Claudiu, eu voiam sa ascult o melodie si au apărut ei. Desigur, am păstrat melodia dar am deschis si acel tutorial (sa ii spunem) si am ascultat ce spuneau cei doi.

A fost un videoclip interesant si foarte ușor de urmărit cu noțiuni simple si ușor de înțeles, dar mai erau termeni pe care aceștia ii foloseau si au precizat ca au discutat in videoclipul anterior despre ei, așa ca am căutat celălalt videoclip si m-am uitat si la acela. Instinctul următor a fost sa caut primele videoclipuri din seriile pe care le găsisem si sa le pun cap la cat si sa îmi downloadez aplicațiile pe care cei doi lucrau.

După ce am parcurs majoritatea videoclipurilor de pe YouTube am vrut mai mult, iar cautând am găsit ca exista o platformă “PlatformaIT” unde Ramon prezintă ramurile din IT, dar ce m-a făcut sa aleg aceasta platforma si sa plătesc pentru a avea acces, a fost modul in care Ramon explica, nu urmarea sa te determine sa cumperi cat mai mult sau sa ii faci si pe alții sa se aboneze la aceasta platforma ci efectiv, acest om te insipida, te inspira sa înveți in domeniul in care activezi, te inspira sa nu te lași păgubaș, sa poți si atunci când nu mai poți, având tot odată o voce blânda si o dorința de a ajuta pe ceilalți.

De când am început sa urmăresc aceste trening-uri si sa observ modul de gândire atât al lui Ramon cat si al lui Claudiu am zis ca nimic nu este imposibil si am început sa aplic pe LinkedIn, EJobs, Hipo, etc iar la câteva luni chiar înainte de paste am avut primul interviu. Un interviu ce părea promițător.

Spun asta deoarece compania respectiva dorea sa recruteze câțiva tineri pe care apoi sa ii formeze in domeniul IT iar aceștia prin recunoștința sa rămână câțiva ani buni in aceasta companie. Eram foarte incantat, făcusem câteva cursuri de Web Developement si chiar creasem o mică pagina a mea, de asemenea intrasem puțin si in partea de programare alături de Ramon si chiar ma simțeam bine. Intrând in interviu cu o fata am început prin a ne prezenta si au început câteva întrebări tehnice la care nu m-am descurcat foarte bine (ne lucrând in domeniu) iar apoi am încercat sa ii prezint mica mea pagina web precum si ce învățasem din programare.

Rezultatul a fost unul dezastruos, nu a fost apreciata munca mea, am primit reproșuri ca nu ma descurc, ca nu știu decât basic-ul basic-ului si așa mai departe. M-am simțit prost, am crezut ca asta e adevărata latura a IT-ului si ca trebuie sa fi bun altfel nu vei reuși.

Însă undeva acolo auzeam vorbele lui Claudiu dintr-un live urmărit pe Facebook “Nu fi dezamăgit la un interviu eșuat, in cele mai multe cazuri poate compania respectiva nu te merita, nu știe sa iți evalueze adevăratul potențial”. Am zis in sinea mea: “Bine Claudiu, nu ma las”. Si așa am continuat sa aplic in continuare, pana la urma ce se putea întâmpla?

Si au mai trecut câteva luni pana când un reprezentat ORACLE m-a contactat pentru ca aplicasem pentru un job. Am fost sigur ca nu voi lua, era vorba de ORACLE.. companie mare, eu mic. Însa au început interviurile, am avut si interviu cu managera si totul a fost excepțional, un om extraordinar cu simțul umorului alături de care m-am simțit in largul meu la interviu. Si DA, am fost acceptat si doresc sa ii mulțumesc lui Claudiu si echipei “Platforma TeachBit” pentru ceea ce ați făcut pentru mine cat si pentru multi alți tineri.

Acum lucrez pe un post de Support Engineer, un post mic printre carierele de IT, dar pentru mine este un START, un punct de plecare si o lansare in cariera, lucrez cu bazele de date si când vad pe Facebook live-uri cu Ramon sau Claudiu ii urmăresc cu drag!

Cat despre cursurile acestora, toate sunt excepțional gândite, ușor de înțeles si ca un bonus daca intri in comunitatea lor de pe FaceBook, ești aproape de toți, poți adresa întrebări si chiar Claudiu sau Ramon te pot îndruma când dai de “necaz”.

Pregatit sa incepi in IT?

Tehnologia se dezvolta. Apar gadget-uri noi, aplicatii noi, software-uri care ne fac viata mai usoara. Sistemele de operare, aplicatii sunt actualizeaza constant, sunt slefuite constant, sunt perfectionate. Asa suntem si noi oamenii, perfectibili, iar pentru asta avem nevoie si noi sa ne actualizam si dezvoltam constant.

Avand in vedere ca toate acestea creeaza o cerere foarte mare de specialisti IT:

Misiunea noastra este să ajutăm 100.000 (1% din populatia Romaniei) oamenii să-și descopere vocația, să genereze mai mulți bani și să devină liberi cu ajutorul tehnologiei.

Pentru asta, avem nevoie de educatie adaptata la noua era moderna in care traim. Educatie & informatii relevante, pratice, aplicabile imediat. Credem ca educatia are nevoie sa fie flexibila, adaptata stilului fiecaruia si accesibila, fara granite sau bariere (de pret, de locatie sau de tehnologie).

Pentru a fost creata platforma TeachBit, platforma ta de educatie in IT si Tehnologie. Educatia este la un click distanta, iar noi trebuie doar sa o accesam.

Alatura-te platformei de cursuri IT, TeachBit si da START-ul in IT, de la zero pana la angajare. Intra AICI

TeachBit Facebook
Platforma de cursuri IT, TeachBit

Pe curand,

Echipa TeachBit

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *