Cum sa devii Freelancer in Romania prin Upwork

Cum sa devii Freelancer in Romania prin Upwork (in 2022) teachbit

Avantajele si dezvantajele Freelancing-ului

Un FREELANCER este o persoana care nu este angajata intr-o firma, ci este (el in sinea lui) o firma care lucreaza cu unul sau cu mai multi clienti (firme). El este propriul lui sef! #Freelancer #Libertate #CumSaDeviiFreelancer?

Practic un freelancer este o persoana care lucreaza independent cu o firma pe baza de proiect. In momentul in care proiectul s-a terminat, si contractul dintre cele doua entitati (freelancer si firma) s-a incheiat.

Pentru inceput haide sa vedem care sunt avantajele si dezvantajele Freelancing-ului, iar pentru asta te invit sa urmaresti acest video:

De ce sa devii Freelancer (in Romania)?

Hai sa-ti dau cateva beneficii pe care sa le iei in considerare:

1) LIBERTATEA – da, sfanta libertate. Nu ai un program fix de lucru (lucrezi cand vrei, cat vrei si cu cine vrei). Ai nevoie doar de un laptop si o conexiune la internet.

2) PROIECTE VARIATE – iti poti alege orice arie (a IT-ului – si nu numai) pe care o doresti, castigi putina experienta acolo si ai sansa de a alege DOAR proiectele care te PASIONEAZA.

3) ESTI MAI BINE PLATIT – in postura de freelancer vei fi, in general, mai bine platit decat daca ai face aceeasi munca din postura de angajat.

4) ESTE TRENDUL IN INDUSTRIE – tot mai multe firme incep sa colaboreze cu consultanti (sau freelanceri) pentru diferite proiecte in care au nevoie de persoane bine si foarte bine calificate pe o anumita arie.

+ statul in momentul de fata incurajeaza acest lucru (ex: ca PFA – Persoana Fizica Autorizata – vei plati un impozit mult mai mic – 10% sau ±30%, depinde de venit – fata de cel pe care il platesti din postura de angajat – 43% din venitul brut)

Acestea au fost doar cateva beneficii pe care le poti avea din postura de freelancer / consultant.

Urmareste acest video pentru a afla mai multe:


Cum sa faci Freelancing in Romania?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, o avem ca invitata pe Andreea Fiterau, freelancer roman(ca) prin platforma Upwork.com. Haide sa o ascultam cum a reusit la doar 20 de ani sa castige peste 10.000$ lucrand remote cu clienti din intreaga lume fara a avea nevoie de cunostinte tehnice avansate. Urmareste acest video:

Interesat in continuare de Freelancing prin Upwork?

Te invitam sa te inscrii in cadrul platformei educationale TeachBit si sa parcurgi cursul de Digital Freelancing prin Upwork.

Cursul de Digital Freelancing te va ajuta sa pui in practica pasii pentru a deveni un Freelancer, cu un minim de experienta, din care sa castigi un venit in plus de 100 de Dolari (aprox. 400 RON) pe saptamana lucrand part-time de oriunde.

Cursul de Digital Freelancing, structurat pe perioada a 12 saptamani, te va lua de la zero si te va duce in punctul in care sa castigi 100 Dolari/saptamana (400 Dolari pe luna) cu un program de lucru part-time (20 de ore). 

Dupa cele 12 saptamani de curs, iti vei aloca urmatoarele 8 saptamani (2 luni) pentru achizitia de clienti (etapa in care vei lua legatura cu potentiali clienti).

Astfel in 6 luni de zile vei fi capabil sa generezi venit in mod constant prin platforma UpWork, ca freelancer, lucrand cu clienti din intreaga lume.

Venitul poate sa difere in functie de timpul alocat, nivelul abilitatilor tehnice si a proiectelor la care vei lucra.

curs - freelancing in it teachbit

Multa bafta iti dorim,

Echipa TeachBit

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *