Baze de date: Tutorial SQL pentru incepatori

baze de date- tutorial de baze de date pentru incepatori

Ce presupune un job ca Junior Database Developer?

Jobul de Database Developer presupune o activitate de dezvoltare software, creativa pe alocuri, si este necesara o gandire analitica, axata pe date si cifre. Activitatile jobului sunt diverse, de la planificarea arhitecturii si design-ului bazei de date pana la dezvoltarea si testarea acesteia, iar in unele cazuri poate implica si discutii de pe urma carora sa se stabileasca solutii pentru probleme de business. Este nevoie de rabdare, capacitate de a invata intr-un mod autodidact, abilitate de colaborare si persevereta pentru a excela in acest domeniu.

Cat se cauta partea de Baze de Date, ce salarii sunt, ce companii angajeaza?

Se cauta atat junior cat si mid si senior level in multiple arii ale domeniului bazelor de date. De la Database Developer, Database Administrator, Database QA, pana la DWH Developer, ETL Developer, BI Developer sau chiar Cloud Database Developer. Salariile sunt similare celorlalte joburi de programator si pornesc de la 2000 de lei pentru un internship, 4000-5000 de lei pentru junior si ajung la peste 10-12000 pentru oameni cu experienta mai mare de 5 ani. Lista companiilor este imensa, de la companii de consultanta precum IBM, Deloitte pana la banci (ING, BCR), si companii din aproape orice domeniu de activitate. Un simplu search pe LinkedIn cu cuvintele cheie Database Developer va returna peste 50 de companii care recruteaza in aria aceasta numai in Bucuresti.

Tutorial Baze de date SQL pentru incepatori

In tutorialul de mai jos poti vedea in detaliu cum se folosesc bazele de date si cum le poti configura in mai putin de 1 ora:


Despre Matei Dogeanu, Senior Database Developer

“Am inceput cariera in domeniul bazelor de date in 2015. Am ocupat pozitii de Full Stack Developer pentru BI, Database Admin, DWH Developer si Senior Cloud Database Developer si de-a lungul timpului am lucrat cu multiple tehnologii de baze de date. Incepand cu 2021 am decis sa impartasesc cunostintele mele cu viitorii programatori si am lansat o serie de cursuri care abordeaza diverse teme din domeniul bazelor de date.”

In sectiunea de mai jos poti urmarii acest video in care vorbim mai multe alaturi de Matei, despre cum a inceput el in lumea bazelor de date, despre cum a reusit sa invete limbajul SQL si despre oportunitatile de a lucra in domeniul IT ca Administrator (sau Developer) de baze de date:


Subiecte abordate in articol: platforma teachbit, platforma it, cursuri it, curs it, cursuri it incepatori, cursuri online it, curs baze de date, tutoriale it, tutoriale it pentru incepatori, angajare in it, matei dogeanu, ramon nastase, baze de date, sql, curs sql, tutoriale sql, curs baze de date

Pregatit sa incepi in IT prin Bazele de Date?

Tehnologia se dezvolta. Apar gadget-uri noi, aplicatii noi, software-uri care ne fac viata mai usoara. Sistemele de operare, aplicatii sunt actualizeaza constant, sunt slefuite constant, sunt perfectionate. Asa suntem si noi oamenii, perfectibili, iar pentru asta avem nevoie si noi sa ne actualizam si dezvoltam constant.

Avand in vedere ca toate acestea creeaza o cerere foarte mare de specialisti IT:

Misiunea noastra este să ajutăm 100.000 (1% din populatia Romaniei) oamenii să-și descopere vocația, să genereze mai mulți bani și să devină liberi cu ajutorul tehnologiei.

Pentru asta, avem nevoie de educatie adaptata la noua era moderna in care traim. Educatie & informatii relevante, pratice, aplicabile imediat. Credem ca educatia are nevoie sa fie flexibila, adaptata stilului fiecaruia si accesibila, fara granite sau bariere (de pret, de locatie sau de tehnologie).

Pentru a fost creata platforma TeachBit, platforma ta de educatie in IT si Tehnologie. Educatia este la un click distanta, iar noi trebuie doar sa o accesam.

Alatura-te platformei de cursuri IT, TeachBit si da START-ul in IT, de la zero pana la angajare. Intra AICI

Platforma de cursuri IT, TeachBit

Pe curand,

Echipa TeachBit

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *