Devino Web Developer – Curs IT Online

Te ajutam sa devii Web Developer in 12 luni sau mai putin pornind de la zero, fara matematica sau experienta anterioara. Apasa pe buton si aplica acum in program.

Ce reprezinta Web Developmentul?

Web Development-ul implica dezvoltarea de site-uri simple pana la dezvoltarea de aplicatii ca Facebook, spre exemplu. Deci cand vine vorba de un job, depinzand de compania la care lucrezi, munca ta poate implica foarte multe aspecte.

Pozitiile in companii difera de la una la alta. Spre exemplu multe companii posteaza un job post pentru Software Engineers, dar cerintele tehnice implica tehnologii de Web cum ar fi JS si un framework ca si React / Angular / Vue.js pentru partea de client side, iar pentru server side se cere un server side language (depinde de companie exact ce limbaj), cunostiinte in baze de date si asa mai departe.

Practic, toate tehnologiile ce le-am insirat mai sus pot fi cerute si pentru o pozitie de Web Developer / Engineer. Ca o sugestie, niciodata nu te lua dupa pozitia care se cere in titlul anuntului ci dupa tehnologiile care se cer.

Pe langa asta ai pozitii Frontend Developer / Engineer si Backend Developer / Engineer, care practic implica sa stii doar o parte din toate tehnologiile cu care a fost construita o aplicatie.

Frontend tine de client side si implica tehnologii precum HTML / CSS/ JS, fiecare limbaj avand un framework cum ar fi SASS pentru CSS, React / Angular / Vue.js pentru JS. Pe langa asta se pot cere cunostiinte de baza despre cum functioneaza un browser si asa mai departe.

Backend tine de server side si implica tehnologii precum C#, Java, PHP, Python si altele, din nou fiecare avand un framework. Pe langa asta se cer cunostiinte de baze de date, SQL, NoSQL si mai nou GraphQL.

Ce responsabilitati are un Frontend Web Developer?

Iata 3 responsabilitati pentru acest rol:

 • Dezvoltarea si Implementarea Interfetei Utilizatorului (UI):
   1. Crearea de pagini web interactive si atractive vizual, utilizand tehnologii precum HTML, CSS si JavaScript.
   2. Asigurarea unui design responsiv care functioneaza bine pe diferite dispozitive si dimensiuni de ecran, utilizand tehnici de design responsiv si framework-uri CSS precum Bootstrap.
 • Optimizarea Performantei Frontend:
   1. Optimizarea codului pentru a imbunatati viteza de incarcare a paginilor web si performanta generala a aplicatiilor.
   2. Implementarea tehnicilor de optimizare a imaginii, minificarea fisierelor CSS si JavaScript, si utilizarea strategiilor de caching.
 • Colaborarea cu Echipele de Proiectare si Backend:
  1. Colaborarea stransa cu designerii pentru a transforma design-urile UI/UX in pagini web functionale.
  2. Lucrul impreuna cu dezvoltatorii backend pentru a integra serviciile si functionalitatile de server, asigurandu-se ca datele sunt afisate corect si interactiunile utilizatorilor sunt gestionate eficient.

Cat castiga un Programator Web in Romania?

 • Experienta Junior (0-2 ani experienta): In general, poate incepe de la 5.000 pana la 7.000 RON net pe luna.
 • Experienta Medie (2-5 ani): Salariul mediu se situeaza intre 9.000 RON si 11.000 RON net pe luna.
 • Experienta Avansata (5+ ani): Profesionistii cu experienta semnificativa pot ajunge la salarii de peste 12.000 RON, depasind 20.000 RON net pe luna, in anumite cazuri.

NOTA: Salariile in strainatate (Germania, UK, Italia, Spania, etc) pe partea de Frontend Web Development incep de la 4.000 Euro net pe luna si ajung pana la 11.000 euro net pe luna dupa o experienta de 3 – 5 ani in domeniu.

Cei 3 pasi pentru Reconversia Profesionala in Frontend Web Development

 1. Tehnic – Ordinea corecta a informatiei este cea mai importanta
  • Bazele – HTML, CSS, JavaScript
  • Aprofundare – JavaScript (OOP, DOM, API) + Framework (ReactJS)
 2. Pregatire Angajare – De ce un CV nu mai e suficient
  • Linkedin
  • Video portofoliu
 3. Angajarea – Singura garantie a rezultatului este volumul

Partea Tehnica

La inceput ne vom concentra pe a seta bazele:

 • HTML, CSS, – ~1 – 2 luni
 • JavaScript ~2 luni

Dupa ce am setat bazele (dpvd. Teoretic si practic), ne vom concentra pe partea de Frontend Development:

 • JavaScript 
  • OOP – Object Oriented Programming – este o metoda de scriere a codului unde folosesti “obiecte” – structuri care combina datele si functiile – pentru a crea programe mai organizate si mai usor de gestionat.
  • DOM – Document Object Model – este o modalitate de a reprezenta o pagina web ca o structura de obiecte, astfel incat programatorii sa poata schimba continutul si stilul paginii folosind cod.
  • API – Application Programming Interface – preluarea si trimiterea de date intre aplicatii (ex: preluam prin API datele cu cele mai bine vandute produse de pe eMag in perioada Craciunului)
 • Framework (ReactJS)
  • Este un framework (unealta din programare mai eficienta) JavaScript pentru construirea interfetelor de utilizator, care permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii web interactive si rapide prin utilizarea componentelor reutilizabile.

La final, punctul culminant va fi partea de proiect tehnic pe care o vei realiza fara problema dupa ce ai trecut prin pasii tehnici descrisi mai sus.

Pregatirea pentru angajare

Rezultatul concret al componentei tehnice va fi proiecte pe care il vom transforma in video portofoliu. Acesta ne va ajuta sa atragem atentia angajatorului (de 3 – 5x mai rapid fata de un CV clasic) cu scopul de a fi chemat la interviul de angajare.

Practic, muncesti smart pentru rezultate mai rapide si sigure. Iata aici cateva exemple de video portofolii realizate de catre cursanti:

In etapa de pregatire de angajare, urmatorul pas dupa finalizarea video portofoliului este sa-ti creezi un profil de LinkedIn bine optimizat.

LinkedIn-ul este o platforma de socializare pe partea profesionala, extrem de folosit (in mod special de piata din vest – Europa, UK, USA). Majoritatea angajatorilor si a IT-istilor sunt prezenti pe aceasta platforma, iar noi ne dorim acelasi lucru.

LinkedIn-ul pentru noi va juca rolul de CV online si il vom folosi pentru a ne atrage atentia angajatorilor pe profilul nostru cu scopul de a ne creste sansele de a obtine interviuri cu acestia. Mai multi angajatori care intra pe profilul nostru, vor creste numarul de interviuri, care vor creste numarul de oferte de loc de munca in IT pe care le vom primi.

Exemple de profile de LinkedIn ale cursantilor care au facut reconversie profesionala in IT:

Iata mai jos un exemplu de profil de LinkedIn optimizat, alaturi de portofoliu si job-uri din industria Securitatii IT din Romania si din strainatate (Germania, UK, etc.).

Angajarea

Dupa ce ai reusit sa te simti stapan pe partea tehnica, ai finalizat video portofoliul si profilul de LinkedIn, urmeaza etapa de angajare. Acum, ne vom concentra pe a aplica la job-uri si a obtine mai multe interviuri de angajare care sa se concretizeze cu 1, 2 sau 3 oferte de munca concrete. 

Aici iti recomand sa aplici la 100 de job-uri specific pe pregatirea ta, Frontend Web Development, (prin LinkedIn sau alte platforme – Indeed.com, ejobs, bestjobs, etc) si sa urmaresti la cate interviuri vei fi chemat. Daca ai facut pasii anteriori, cel mai probabil vei avea 10 – 20 de interviuri.

Dintre aceste 10 – 20 de interviuri, ai nevoie sa primesti o singura oferta care sa-ti convina si deja lucrezi in IT. In mod cert, acest lucru nu se va intampla peste noapte, tocmai de aceea iti recomand sa aplici la 3 job-uri pe zi timp 1 luna. Apoi incepi discutiile cu angajatorii si inveti de la una la alta. 

Una dintre cursantele noastre, Paula, a trecut prin acesti pasi si s-a angajat dupa al 8-lea interviu. E important sa nu ne punem sperantele intr-un singur angajator/firma si sa credem ca acesta ne va lua in firma.

Facem lucrurile pas cu pas, urmarim evolutia, iar rezultatul nu va intarzia sa apara. Ia-ti o marja de 1 – 3 luni in partea aceasta de a obtine job-ul si a trece prin interviurile de angajare. Invata de la un interviu la altul (si informeaza-te despre tipurile de intrebari la interviu).

Ce vei putea face dupa finalizarea programului?

Acesta este un curs tehnic online, structurat pe săptămâni, prin care înveți cum să dezvolți cap-coadă site-uri web (alături de un portofoliu) cu HTML, CSS, JavaScript și Bootstrap, pornind de la zero. Odata realizat portofoliul (pe baza proiectelor pe care le dezvolti in cadrul cursului de Web Development), vei fi pregatit pentru a aplica si a trece interviurile de angajare, astfel reusind sa te angajezi si sa incepi sa lucrezi in domeniu.

Ce ai de facut pentru a te inscrie in program?

Aplica aici pentru program. In urma aplicarii tale vom determina daca programul este potrivit pentru tine, iar in caz pozitiv te vom contacta pentru a discuta telefonic despre traseului tau personalizare de invatare (de la zero) pana la angajarea in domeniu ca Web Developer in mai putin de 9 luni. 

Structura cursului - Web Development

Conținutul acestui Curs

Extinde toate

Introducere & Bun venit

Saptamana 1 - Web Fundamentals - HTML
Saptamana 2 - Web Fundamentals - CSS - Partea 1
Saptamana 3 - Web Fundamentals - CSS Partea 2
Saptamana 4 - Web Fundamentals - HTML & CSS - Proiect
Conținut Capitol
0% Finalizat 0/2 pași
Saptamana 5 - Web Fundamentals - JavaScript
Saptamana 6 - Web Fundamentals - JavaScript - Proiect
Saptamana 7 - Web Fundamentals - Bootstrap (Framework CSS)
Saptamana 8 - Publicarea site-ului în online & Problem Solving
Saptamana 9 - Versionarea codului - Git & GitHub
Saptamana 10 - Versionarea codului - Notiuni avansate despre Git
Saptamana 11 - JavaScript Advanced
Saptamana 12 - JavaScript Advanced
Saptamana 13 - JavaScript Advanced - Practica
Saptamana 14 - ReactJS
Saptamana 15 - ReactJS Components
Saptamana 16 - ReactJS States & Events
SAPTAMANA 17 - PHOTO APP
Saptamana 18 - Baze de Date - Despre bazele de date
Saptamana 19 - Baze de Date - Limbajul SQL - Partea 1
Saptamana 20 - Baze de Date - Limbajul SQL - Partea 2
Saptamana 21 - IT-ul in lumea reala
+253 înscris
Neînscris
APLICA ACUM GRATUIT

Include

 • 26 Capitole
 • 213 Lectii
 • 6 Teste de verificare
 • Curs Certificate

Răspunsuri

Average
5 Based On 6

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *