Înapoi la Curs

Securitate Cibernetica & Ethical Hacking - Cursuri IT

0% Finalizat
0/0 Steps
  1. Saptamana 1 - Securitate Cibernetica

    Bun venit la cursul de Securitate Cibernetica
    4 Lectii
  2. Concepte de Securitate Cibernetica
    6 Lectii
  3. Saptamana 2 - Securitate Cibernetica
    Familiarizarea cu Kali Linux
    5 Lectii
  4. Reconnaissance - Obtinerea de informatii
    4 Lectii
  5. Saptamana 3 - Securitate Cibernetica
    Scanarea
    6 Lectii
  6. Saptamana 4 - Securitate Cibernetica
    Spargerea retelelor Wireless (Wi-Fi Hacking)
    4 Lectii
  7. Hacking in Retea (LAN)
    8 Lectii
  8. Saptamana 5 - Securitate Cibernetica
    Hacking pe Servere
    7 Lectii
  9. DoS (Denial of Service)
    5 Lectii
  10. Saptamana 6 - Securitate Cibernetica
    Malware
    4 Lectii
  11. Spargerea parolelor
    4 Lectii
  12. Saptamana 7 - Securitate Cibernetica
    Cum se ascund hackerii?
    4 Lectii
  13. Criptografie
    7 Lectii
  14. Saptamana 8 - Securitate Cibernetica
    Securizarea Retelei
    3 Lectii
  15. Securizarea dispozitivelor personale
    3 Lectii

Participanții 1538

  • 02cristian-damiangmail-com
  • 19tomacatalin93gmail-com
  • a_moscaliucyahoo-com
  • a-andreea913gmail-com
  • a-lupoaeyahoo-com
Afișați mai multe
Capitol progres
0% Finalizat



Sper ca pana acum ai inteles ce este Hacking-ul si cat de mult te poate ajuta pe plan profesional. Discutia de azi este despre Hackeri. Nu vreau sa te sperii cu termenul “Hacker” pentru ca nu toti Hackerii sunt rai. Pentru a intelege mai bine despre ce vorbesc, voi clasifica Hackerii pentru tine, mai exact pentru ca tu sa intelegi, maiestria Securitatii Cibernetice.

CATEGORIILE de Hackeri

Vei vedea in aceasta sectiune ca nu toti Hackerii sunt rai sau neaparat rai tot timpul. ☺

Cele 3 CATEGORII de Hackeri in lumea Internetului sunt urmatoarele:

BLACK HAT – Hackers

Daca ai apucat sa imi citesti e-book-ul pe care il poti gasi AICI si care este numai despre Hacking si implicit Securitate Cibernetica, vei afla mult mai multe despre acesti Black Hat Hackers si adevaratele lor inentii. In cazul in care timpul nu iti permite sa citesti momentan, iti explic pe scurt cu ce se ocupa acestia mai exact. Ei bine, ei ataca diferite servere, retele si site-uri ale marilor companii, furand adrese de IP, e-mail-uri si asa mai departe. Facand acest lucru, aduna informatii despre clientii si colaboratorii firmelor respective, urmand sa vanda datele obtinute pe piata neagra. Forumurile pot fi considerate potrivite pentru un astfel de business, dar bineinteles ca sunt foarte greu de gasit si bineinteles, numai tot prin Hacking. Lumea Black Hat Hackerilor este cu adevarat fascinanta, dar nu iti sugerez sa incerci asa ceva pentru ca pericolul este mare. Sa nu mai vorbesc cum cei prinsi apar pe la stiri pentru ca, sa zicem, au spart reteaua si au penetrat sistemul Yahoo! sau al altei companii mai mult sau mai putin de renume. Obtinerea de baze de date, virusarea si Ransomware-ul, toate acestea sunt activitati intreprinse de Black Hat Hackers. Astfel de Hacking este posibil prin scrierea de cod, dar spargerea si penetrarea sunt activitati strict de Securitate Cibernetica. In cazul in care ai ceva notiuni de Drept, concurenta loiala este prezenta si in cazul Black Hacking-ului. Adica, marile companii studiaza si se folosesc de piata neagra pentru a obtine anumite date despre proprii client sau competitie.

GRAY HAT – Hackers

Gray Hat Hackers este a doua categorie de Hackeri, adica cei cu palarie gri. Aceste tipuri de Hackeri sunt cei care sunt atat etici cat si rapizi. Ei lucreaza ca freelanceri si de obicei, li se cere sa sparga o retea sau un server intr-o anumita perioada de timp, conform contractului. Activitatile lor sunt de a asculta traficul din retele si de a accesa baze de date pentru a imbunatati retelele de internet. Parerea mea este ca Gray Hat Hackers fac Hacking pentru distractie. Spre deosebire de Black Hat Hackers, cei denumiti si Cyber Criminals (denumire pe care am uitat sa o mentionez la sectiunea de mai sus), Gray Hat Hackers nu au nici un fel de interes.

ATENTIE!!!

Reteaua Google poate aduce multe avantaje unui White Hat Hacker, dar voi vorbi mai tarziu despre asta.

WHITE HAT – Hackers

White Hat Hackers sunt profesionistii angajati la diferite companii pentru a sparge diferite retele si servere. In functie de marimea si activitatea pe care o intreprind, firmele trebuie isi asigure Securitatea Cibernetica. Evident, si Google angajeaza profesionisti cand vine vorba de Securitate Cibernetica, dar pentru a ajunge sa lucrezi in acest domeniu la Google, trebuie sa fi colaborat cu alte companii mai mici, inainte. White Hat Hacking-ul se bazeaza in principal pe teste de vulnerabilitate si cautarea de erori. Pentru a deveni un astfel de profesionist, ar fi indicat sa lucrezi ca freelancer si sa ai curajul de a aplica la diferite firme pe testing. Ca astfel de Hacker, trebuie sa raportezi munca si sa te folosesti de cunostintele acumulate in timp. Acesti Hackeri trebuie sa aiba etica si o conduita morala impecabila.

Ramon’s advice:

“White-Hat Hacking is the Way to Go!”

Iti multumesc pentru atentie si tine bine minte ca trebuie sa iti fie frica de Lege sic a Hacking-ul poate fi etic in toate formele lui. Important este sa fii intelligent si sa nu ai intentii rele.

Te astept la urmatoarea lectie si iti doresc mult spor in toate activitatile pe care le intreprinzi!

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *