Securitate Cibernetica & Ethical Hacking – Cursuri IT

Ce este securitatea cibernetica?

Este aria din IT care se ocupa cu protejarea sistemelor informatice si a utilizatorilor sai. Mai exact, companiile si persoanele fizice au servere, echipamente de interconectare (routerswitchload balancerfirewall) care practic ne dau accesul din internet in retelele acestea locale.

Ce poti sa devii pe partea de securitate cibernetica?

Analist – te uiti peste anumite rapoarte, esti atent la starea sistemelor, te uiti pe zona de raportare a retelei, a serverelor si de acolo tragi anumite concluzii, urmand sa vii cu anumite solutii pentru ceea ce ai gasit.

Pentester – pe langa ce ofera analistul, aici se testeaza daca se poate intra in zona privata, daca exista vulnerabilitati pe care alte persoane le pot gasi cu usurinta. El aduce un plan de proiect in care isi propune sa testeze anumite severe, servicii din retea, IP-urile si bresele pe care analistul le-a sesizat.

Cybersecurity Engineer – practic, rezolva acel bug care se afla in aplicatie. Daca vorbim de retea, poate adauga o componenta in plus de filtrare. Daca vorbim de development, unde echipa trebuie sa faca un update la sistemul de operare, el va avea grija sa le trimita mai departe lor.

Acesta poate activa in 2 zone:

Zona de administrare a sistemelor, in care se asigura ca acestea sunt securizate si masurile de securitate sunt implementate.

Zona de developmentunde se ia in considerare si se rezolva ceea ce Pentester-ul a raportat.

Urmareste tutorialul de mai jos pentru a afla cum sa faci Reconversie Profesionala in Securitate IT in mai putin de 12 luni, pornind de la zero

💻 Doresti sa obtii un job pe partea de Securitate Cibernetica? Participa la urmatorul curs de Securitate Cibernetica cu mentorat din partea lui Ramon Nastase. Completeaza acum, formularul de inscriere de aici: LINK

Conținutul acestui Curs

Extinde toate

Saptamana 1 - Securitate Cibernetica

Saptamana 2 - Securitate Cibernetica
Saptamana 3 - Securitate Cibernetica
Saptamana 4 - Securitate Cibernetica
Saptamana 5 - Securitate Cibernetica
Saptamana 6 - Securitate Cibernetica
Saptamana 7 - Securitate Cibernetica
Saptamana 8 - Securitate Cibernetica
+1491 înscris
Neînscris

Include

  • 15 Capitole
  • 74 Lectii
  • Curs Certificate

Răspunsuri

Average 
 5 Based On 1

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *