Cele mai cautat 5 Job-uri din domeniul IT

top 5 joburi din domeniul IT in 2022

Ce se cauta in domeniul IT in 2023?

Cand vine vorba de domeniul IT, orice tine de programare, dezvoltare de site-uri, aplicatii web sau mobile este la mare cautare. Iata mai jos o lista cu cele mai cautate job-uri si tehnologiile de baza din domeniul IT

  1. Web Developer – JavaScript
  2. Software Developer – Java, Python
  3. Mobile Developer – Java (Android) sau Swift (iOS)
  4. Data Analyst – SQL
  5. Cyber-Security Specialist – Linux, Retele, Python, Securitate

Poate ai auzit deja ca in Romania nevoia de programatori este tot mai mare si se anticipeaza ca acesta va creste si mai mult in viitor. Acest ritm de crestere rapid duce la cererea mare de specialisti, care se datoreaza si sistemului de educatie care este depasit. Exista doar o acoperire de aproximativ 60% de studenti cu profil in IT, fata de cat este cererea. Dintre acestia nu toti vor alege o companie sau o firma de IT in Romania. Este evident si faptul ca salariile din IT cresc in mod constant.


Inscrie-te pe platforma de cursuri IT, TeachBit, accesand acest LINK.

Ce salarii sunt in IT? Cat poti castiga din IT?

Fiind intr-o crestere continua, piata de IT din Romania inregistreaza peste 100.000 de angajati pentru anul 2019, de 4 ori mai mult in comparatie cu anul 2008.

Salarii in IT – 2020

Ca sa-ti dau o perspectiva, conform unei alte statistici din partea INS, in februarie 2019, IT-istii si programatorii au avut cel mai mare salariu mediu net dintre toate categoriile de angajati. Mai exact, un salariu net in februarie, 2019 a fost in medie 6.683 RON, iar in luna mai, 2019 a fost de 6.946 RON.

Salariile variaza considerabil, in functie de diferite posturi de munca.

Salariul de pornire pentru un programator junior intr-o companie mare este circa 3.500 lei/luna net.

Un programator senior poate avea intre 9.000 si 13.000 lei/luna, designerii intre 4.000 si 9.000 lei/luna, iar programatorii arhitecti pot castiga intre 13.000 si 16.000 lei/luna. Acestea sunt doar cateva exemple si estimari, dar bineinteles ca exista si multe exceptii ale caror salarii trec de pragul a 20.000 RON (4.200 EURO).

In general cand vine vorba de domeniul IT din Romania salariile se impart pe 3 categorii de nivele profesionale:
1) Junior
2) Middle
3) Senior

Daca vrei sa devii un specialist in domeniul IT, un aspect important care iti recomand sa-l ai in vedere este ca in IT se fac bani multi, dar acesti bani se afla in a 3-a categorie. Cand zic bani multi ma refer la un salariu de peste 10.000 RON / luna (adica peste 2000 EURO). Odata ce atingi acest nivel salarial poti spune ca ai un trai foarte bun, mult peste medie si poti incepe sa-ti folosesti banii pentru a trai viata care ti-o doresti.

Avand in vedere cele 3 categorii (de experienta din domeniul IT), iata cam cat poti castiga pentru fiecare nivel in parte:
1) Junior – salariu de 2500 – 4000 RON pe luna cu o experienta de 0 – 2 ani
2) Middle – salariu de 5000 – 8000 RON pe luna cu o experienta de 3 – 5 ani
3) Senior – salariu incepand de la 9000 RON pe luna cu o experienta de peste 6 ani

Acestea sunt doar anumite borne orientative, dar te asigur ca sunt oameni care castiga un salariu cu mult peste 20.000 RON (in ROMANIA!) din domeniul IT. De ce? Pentru ca au un nivel de expertiza si experienta foarte ridicat si produc foarte multa valoare organizatie.

Salarii din IT (in 2022) in functie de nivelul de experienta

Pregatit sa incepi in IT?

Tehnologia se dezvolta. Apar gadget-uri noi, aplicatii noi, software-uri care ne fac viata mai usoara. Sistemele de operare, aplicatii sunt actualizeaza constant, sunt slefuite constant, sunt perfectionate. Asa suntem si noi oamenii, perfectibili, iar pentru asta avem nevoie si noi sa ne actualizam si dezvoltam constant.

Avand in vedere ca toate acestea creeaza o cerere foarte mare de specialisti IT:

Misiunea noastra este să ajutăm 100.000 (1% din populatia Romaniei) oamenii să-și descopere vocația, să genereze mai mulți bani și să devină liberi cu ajutorul tehnologiei.

Pentru asta, avem nevoie de educatie adaptata la noua era moderna in care traim. Educatie & informatii relevante, pratice, aplicabile imediat. Credem ca educatia are nevoie sa fie flexibila, adaptata stilului fiecaruia si accesibila, fara granite sau bariere (de pret, de locatie sau de tehnologie).

Pentru a fost creata platforma TeachBit, platforma ta de educatie in IT si Tehnologie. Educatia este la un click distanta, iar noi trebuie doar sa o accesam.

Alatura-te platformei de cursuri IT, TeachBit si da START-ul in IT, de la zero pana la angajare. Intra AICI

TeachBit Facebook
Platforma de cursuri IT, TeachBit

Pe curand,

Echipa TeachBit

PS: credem atat de mult in cursurile noastre incat odata ce le-ai parcurs si ai reusit sa te angajezi, iti vom da banii inapoi. Intra aici si incepe sa inveti IT inca de acum.

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Average
5 Based On 1

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive 4 emails with the same comment. There has to be a means you can remove me from that service? Many thanks!