Ce este Internetul si cum functioneaza?

ce este internetul si cum functioneaza internetul cursuri it teachbit

In acest articol vom studia ce este Internetul, cum functioneaza (behind the scenes) si cum iti poti aprofunda studiile.

Ce este Internetul?

Internetul a fost creat in 1969 cu scopul de a conecta centrele universitare din US. Acesta cuprinde 4,5 miliarde de utilizatori, iar 7 miliarde de dispozitive sunt conectate la internet cu o adresa IP.

La baza Internetului stau Retelele de Calculatoare. Ce sunt retelele de calculatoare? O gruparea de dispozitive (PC, laptop, telefon, Smart TV, camere IP, etc) interconectate printr-un Router, Switch care permit comunicarea intre ele.

Mai multe despre partea de retele de calculatoare poti citi AICI.

Internetul este o retea de retea. Stim ca pare complicat termenul, dar asa este.

Din ce este format Internetul?

Gandeste-te la reteaua ta de acasa la care esti conectat (cel mai probabil) prin Wireless. Aceea este o retea in aceasta lume mare a Internetului. La noi, la TeachBit, avem o alta retea. Google are o alta retea, samd.

La un moment dat, apare un ISP (Internet Service Provider) cum ar fi Digi, Telekom, Orange, Vodafone care vine la mijloc si ne conecteaza retele. Astfel, din aproape in aproape se conecteaza retelele la nivel global si ajunge sa se dezvolte Internetul.

Asadar, Internetul este compus din foarte multe retele, interconectate.

Cum functioneaza Internetul?

Te invitam sa urmaresti video-ul de mai jos pentru a intelege mai bine ce se intampla cand un dispozitiv doreste sa se conecteze la Internet.

Iar in video-ul de mai jos poti vedea ce se intampla atunci cand un calculator se conecteaza pentru prima data la Internet

Vrei sa inveti si mai multe despre Internet?

Aceasta secventa face parte din Masterclass-ul de Retele de Calculatoare, sustinut de Ramon Nastase si organizat de platforma TeachBit.ro. Vrei si tu sa participi? Intra aici: https://teachbit.ro/

masterclass retele de calculatoare teachbit ramon nastase
💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *