Directia in IT: Ce arii sunt in IT si care e cea mai potrivita pentru tine?

teachbit career path

In ultimul timp, colegii nostri de la TeachBit au avut ocazia de a discuta cu sute de persoane interesate sa inceapa in domeniul IT si sa ajunga sa profeseze pe o arie de Programator, Administrator de Servere, Specialist de Securitate Cibernetica sau IT Support.

Cu totii cunoastem beneficiile domeniului IT:

  • Posibilitatea de a lucra de la distanta
  • Munca flexibila – fara program fix
  • Venitul de 2x mai mare fata de media din Romania (se spune ca venitul net mediu din IT a ajuns la 2.000 Euro – dupa o experienta medie de 3 ani)
  • Proiecte faine, de ultima ora si colegi super smart de la care ai ce invata

Problema in schimb, pentru cei la inceput de drum, este cea de a-si gasii DIRECTIA in acest domeniu. 

Iar dupa cum poti vedea in imaginea de mai jos, ai de unde alege…

Noi am impartit IT-ul in 3 categorii diferite (desigur ca exista mult mai multe si mai complexe, dar noi vrem sa facem lucrurile pe intelesul tuturor cu scopul de a incepe, de a studia, de a intra in domeniu, iar apoi de a se specializa pe parcursul dezvoltarii din cadrul job-ului).

Directia in domeniul IT: cum sa alegi aria cea mai potrivita pentru tine

Acum, haide sa le luam pe rand:

  1. Categoria de Development este acea categorie compusa din arii din IT care au la baza Programarea prin arii precum Web Development, Software Development, Mobile Development, etc.
  2. Categoria de Administrare este acea categorie compusa din arii din IT care au la baza Configurarea si Administrarea Retelelor, a Serverelor, a sistemelor Cloud si a celor de securitate, unde programarea nu este folosita atat de mult (poate fi pana la 25% din activitatea de zi de zi, depinde de specificul job-ului).
  3. Categoria de Suport este  acea categorie compusa din arii din IT, asemanatoare cu cele din partea de Administrare, dar care necesita un nivel de expertiza diferit, axat pe om si pe rezolvarea problemelor acestuia. Sunt situatii cand nu lucrezi cu oameni, ci cu partea de troubleshooting, direct pe masini (Routere, Servere, Firewall-uri, aplicatii Cloud, etc)

Avand aceasta perspectiva de ansamblu, tu pe care o alegi? Lasa-ne un comentariu la acest articol cu raspunsul tau.

teachbit career path
Domeniul IT: Arii din IT

DIRECTIA

Aceasta este cea mai importanta componenta dintre toate – sa-ti descoperi directia din domeniu si sa te asiguri ca ceea ce faci este in conformitate cu harurile tale, cu modul tau natural de a lucra si cu acele elemente care te fac foarte bun si unic in adevaratul sens al cuvantului.

Cu totii avem aceasta inzestrare. 

E in noi, iar tot ce conteaza este sa ne dam voie sa o descoperim, sa o exploram prin timp dedicat, munca personala si profesionala pe o perioada medie de timp.

Progresul saptamanal inspre directia pe care o SIMTI CA FIND a ta, este calea spre implinire in IT, la job si in VIATA.

Aceasta este credinta noastra si tocmai de aceea iti oferim posibilitatea si tie de a purta o discutie 100% Gratuita cu unul dintre consultantii nostri Educationali care te vor ghida spre cea mai buna cale din IT pentru tine, asa cum esti tu construit deja.

Completeaza chestionarul si aplica pentru discutie de AICI. 

ATENTIE: Numarul de locuri este limitat!


Acum ce faci daca nici nu stii ce sa intrebi sau de unde sa incepi in IT? 

Poate te-ai intrebat:

“Ce arie din IT ti se potriveste? Esti Frontend sau Backend?”

Tocmai de Afla in doar 4 minute ce arie din IT ti se potriveste. Confuzia poate fi mare, in mod special cand esti la inceput de drum intr-un domeniu nou…

Tocmai de aceea, noi cei de la TeachBit.ro, am creat acest material Gratuit care sa ajute romanii cu mai multa claritate a directiei in IT. 

Peste 5.000 de romani au facut-o deja. Tu ce alegi?

Afla de aici: https://teachbit.ro/quiz/

Pana data viitoare

Spor la invatat iti dorim,

Echipa TeachBit.ro

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *