Programare in JavaScript pentru incepatori

Programare in JavaScript pentru incepatori - claudiu ciumedean teachbit

In articolul precedent am vorbit despre “Ce este si ce face un Web Developer“, iar in acest articol ne vom pune atentia pe partea tehnica a Web Development-ului, mai exact Programarea in JavaScript. Dar in primul rand, ce este JavaScript?

Ce este JavaScript (JS)?

JavaScript – este un limbaj de scripting care da complexitate paginii web.

Ai aflat deja cum poate browser-ul nostru sa interprezteze continutul din HTML si sa ni-l afiseze mai special prin CSS. Browserul nostru mai are abilitatea de a face legatura dintre codul scris in JavaScript si CPU-ul calculatorului nostru, adica procesorul.

Face asta prin JavaScript engine, un motor prin care programul face puntea dintre pagina din browser si procesorul (mai simplu spus).

Gandeste-te la lucrurile dinamice: harti, la grafica 3D, widget-uri, interactiunea cu utilizatorul, click-uri, etc.

HTML, CSS si JavaScript sunt ca cei trei muschetari, toti pentru unul si unul pentru toti.

Atunci cand incarcam o pagina web in browser, rulam HTML, CSS si JavaScript prin browser, care este mediul de executie. Fiecare isi stie prioritatile, de aici si complexitatea pana unde poti duce un web site.

Inca sunt multe de povestit.

Ai auzit si 1-2 informatii despre Claudiu Ciumedean. In momentul de fata el studiaza in Copenhaga, Danemarca, lucreaza ca si Web developer pentru Microsoft in Danemrca si este trainerul cursului de Web Development din cadrul platformei TeachBit. Ii place sa se tina mereu la curent cu cele mai noi tendinte din acest domeniu, de aici si motivul pentru care am zis ca ar fi bine sa-l cunosti.

Il recomand pe Claudiu pentru ca lucreaza in domeniul IT-ului de aproximativ 5 ani si a lucrat la o sumedenie de proiectie, de la site-uri de prezentare pana la aplicatii folosite de milioane de oameni in fiecare zi.

Cum sa inveti Web Development?

🔥 In acest video am avut ocazia sa stau de vorba cu Claudiu Ciumedean despre experienta lui ca Web Developer atat din Danemarca cat si din Romania. In cadrul interviului am discutat despre:

  • Programare Web (si cum o poti invata mai rapid si usor),
  • Facultate si cum te poate – mai mult decat crezi – de-a lungul carierei tale ca IT-ist –
  • Internship-uri si oportunitati de angajare in IT –
  • Experienta din cadrul marilor corporatii cum ar fi Adobe

Spre exemplu pentru a invata mai rapid partea de Web Development el recomanda:

  • Studiaza the fundamentals (HTML, CSS, JavaScript) folosindu-te de cursuri, articole si tutoriale online pentru o perioada de 30 – 45 de zile
  • Incepe sa dezvolti un web site / web app pe o zona din viata ta (pe care o tratezi ca pe un hobby) pentru ca asta iti va oferii un scop si te va face din ce in ce mai competent si fluent cu programarea web (si nu numai)

SFATUL LUI CLAUDIU pentru toti cei care doresc sa invete sau sa profeseze in IT: “EXPLOREAZA-TI CURIOZITATEA”

Cum sa inveti Web Development

Tutoriale de Programare in JavaScript pentru incepatori

Programare in JavaScript pentru incepatori

Iar, in sectiunea de mai jos vei putea gasi un modul mai avansat care are de a face cu Programare in JavaScript. Pentru mai multe informatii despre JavaScript, HTML, CSS si Web Development in general, iti recomand sa te inscrii pe platforma TeachBit, unde vei putea parcurge cursul realizat de catre Claudiu Ciumedean. Intra AICI

Programare in JavaScript pentru incepatori

Interesat in continuare de Web Development?

Te invitam sa te inscrii in cadrul platformei educationale TeachBit si sa parcurgi cursul de Web Development si cursul avansat de creare de site-uri prin WordPress si WooCommerce.

Ce reprezinta Web Developmentul?

Web Development-ul implica dezvoltarea de site-uri simple pana la dezvoltarea de aplicatii ca Facebook, spre exemplu. Deci cand vine vorba de un job, depinzand de compania la care lucrezi, munca ta poate implica foarte multe aspecte.

Pozitiile in companii difera de la una la alta. Spre exemplu multe companii posteaza un job post pentru Software Engineers, dar cerintele tehnice implica tehnologii de Web cum ar fi JavaScript si un framework ca si React / Angular / Vue.js pentru partea de client side, iar pentru server side se cere un server side language (depinde de companie exact ce limbaj), cunostiinte in baze de date si asa mai departe.

Practic, toate tehnologiile ce le-am insirat mai sus pot fi cerute si pentru o pozitie de Web Developer / Engineer. Ca o sugestie, niciodata nu te lua dupa pozitia care se cere in titlul anuntului ci dupa tehnologiile care se cer.

Pe langa asta ai pozitii Frontend Developer / Engineer si Backend Developer / Engineer, care practic implica sa stii doar o parte din toate tehnologiile cu care a fost construita o aplicatie.

Frontend tine de client side si implica tehnologii precum HTML / CSS/ JavaScript, fiecare limbaj avand un framework cum ar fi SASS pentru CSS, React / Angular / Vue.js pentru JavaScript Pe langa asta se pot cere cunostiinte de baza despre cum functioneaza un browser si asa mai departe.

Backend tine de server side si implica tehnologii precum C#, Java, PHP, Python si altele, din nou fiecare avand un framework. Pe langa asta se cer cunostiinte de baze de date, SQL, NoSQL si mai nou GraphQL.

Ce vei putea face dupa finalizarea cursului?

Acesta este un curs tehnic online, structurat pe săptămâni, prin care înveți cum să dezvolți cap-coadă site-uri web (alături de un portofoliu) cu HTML, CSS, JavaScript și Bootstrap, pornind de la zero. Odata realizat portofoliul (pe baza proiectelor pe care le dezvolti in cadrul cursului de Web Development), vei fi pregatit pentru a aplica si a trece interviurile de angajare, astfel reusind sa te angajezi si sa incepi sa lucrezi in domeniu.

cursuri it - web development - teachbit - claudiu ciumedean

Multa bafta iti dorim,

Echipa TeachBit

💻 Cursuri IT Gratuite pentru Elevi si Studenti. Intra pe teachbit.ro si aplica acum!

Articole similare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *